Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler
Wiki Article
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin vakit süresince çalışmalevsel kalmasını ve asayiş standartlarına usturuplu olmasını getirmek için hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele allıkır. Baz ayrıntılar arasında, emin ve bereketli bir tahliye sürecini kolaylaştırmak bağırsakin kupkuru tabelalar, ehliyetli tenvirat ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler alan alır.
Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. çoğunlukla maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir düşüncemdır. Bu tasarım, ekseri her seviyede semt değmaslahattiren bir seri açılı iniş ve merdiven yürekerir ve ancak yahut sıkerke alanlarda sahaın verimli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.
Birgeniş yangın bapsı modelinin iz aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, süsleyici yangın bapları, ölçün yangın kapıları üzere modeller de bulunuyor.
Ekseriya yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının çıbanladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu midein asayiş marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen konstrüksiyondaki Yangın Bapları en mürtefi kalite ve en munis paha politikamıza uygun olacak şekilde üretilir.
Belli şartlar altında nefer sayısının bulunma ihtimaline gereğince farklı ve farklı fakatçlar karınin kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar tatbikat düzlükında kaçış merdiveni adı ile bile anılmaktadır.
Mafevkda iz meydan özellikler; yangın kapılarında nokta düzlük yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması dair önlem kırmızıınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı şiddetli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının mevzi alması da zorunu kılınmıştır.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak muktezi skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya yararlanma meydanından fayda yapmak amacı ile meydana getirilen, en çokça 100 şahıs kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs sayısına rabıtalı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.
Yangın Bapsı Kolu aşağı doğru itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan ürkü Dizi gestaltsında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat epey işlevsel ve düzgün olmalıdır.
Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı kişioğlu evetşıyor ise yangın bapsı gidiş hususüne sevap açılacak şekilde ayarlamaktadır.